Thaise Massaman Tofu Curry met zoete aardappel en ananas

Thaise Massaman Tofu Curry met zoete aardappel en ananas

Thaise Massaman Currypasta heeft een diepe smaak en is heerlijk aromatisch. Traditioneel wordt er zowel vlees, vis curry mee gemaakt. Vaak wordt ook ananas of sinaasappel toegevoegd. Dit Masaman curry recept wordt gemaakt met zoete aardappel, ananas en ook stukjes tofu die eerst apart worden gewokt en pas later toegevoegd.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g zoete aardappel
  • 200 g sperziebonen
  • 300 g tofu
  • 150 g witte rijst
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 150 g verse ananasstukjes
  • 1 pakje Conimex Thaise Massaman Curry Paste
  • 1 pakje Conimex Kokosmelk
  • 30 g ongezouten pinda's
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1096
    • Eiwitten 29.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 116.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 103.0g
    • Suikers 20.5g
    • Vezels 13.7g
    • Vetten 59.7g
    • Verzadigde vetten 21.7g
    • Onverzadigde vetten 37.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 5.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 4mg
    • Natrium 1434mg
    • Zout 3.58g
    • Calcium 34%
    • Ijzer 25%
    • Potassium 77%
    • Vitamine C 101%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes van ca. 1½ cm. Was, droog en haal de sperziebonen af en snijd ze in vieren. Snijd de tofu in blokjes van ca. 2 cm. Was en droog de lente-uitjes. Snijd de helft van het groen van de lente-ui in fijne ringetjes (ca. 3 el). Houd apart voor de topping. Snijd de rest van de lente-uitjes in brede ringen.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de blokjes tofu lichtbruin. Schep ze op keukenpapier. Maak de wok even schoon met keukenpapier.

  4. Verwarm de wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el wok olie in en wok de zoete aardappel en sperziebonen 6 min. waarvan de eerste minuut op het hoge vuur en de laatste 5 min. laag. Zet dan het vuur weer hoog en roerbak de brede lente-uiringen en ananas 1 min. mee. Zet het vuur vervolgens weer laag. Voeg de currypasta, 150 ml water en kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 5-6 min. pruttelen tot de zoete aardappel gaar is. Voeg de gewokte tofu toe, omscheppen en warm even door.

  5. Verdeel de rijst en Thaise Masaman Tofu Curry met zoete aardappel en ananas over 2 diepe borden of brede kommen. Strooi de pinda’s en groene lente-uiringetjes erover.