Thaise Massaman Curry met kip en aardappelen

Geef je currygerecht een intense smaak met deze Thaise Massaman Curry specerijenpasta.

17 stemmen

25 min
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snij de ui in halve ringen, halveer de sugar snaps. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui en aardappelblokjes toe en bak deze kort mee.

Zet het vuur laag en voeg de currypasta, kokosmelk en 150 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 10-12 min. zachtjes doorkoken. Voeg dan de sugar snaps toe en laat het geheel nog 5 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Serveertip

Voeg 2 handjes (ongezouten) pinda's toe aan het gerecht.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 980,0 kcal
Proteïnes 36,8 g
Suikers 13,6 g
Vezels 8,9 g
Vetten: 47,7 g
- Verzadigde vetten 20,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 73,9 mg
Sodium 1.454,4 mg

* 1 portie = 100 g