Thaise Massaman Curry met zoete aardappels en kikkererwten

Thaise Massaman Curry met zoete aardappels en kikkererwten

Deze Thaise Massaman Curry zet je lekker en snel op tafel! Deze milde Curry is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, rode peper en citroengras.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g gekookte kikkererwten
  • 400 g sugar snaps
  • 2 uien
  • 3 kleine zoete aardappels
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 200 g Conimex Massaman Curry Paste
  • 1 handje pinda's
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 492
    • Eiwitten 18.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 54.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 50.0g
    • Suikers 17.1g
    • Vezels 13.8g
    • Vetten 19.4g
    • Verzadigde vetten 8.4g
    • Onverzadigde vetten 9.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 64mg
    • Zout 0.16g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 31%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 119%
    • Vitamine A 21%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen, halveer de sugarsnaps. Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes.

  2. Kook de rijst en aardappelen totdat ze gaar zijn.

  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de ui en sugarsnaps 3 min. Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk, currypasta, kikkererwten en zoete aardappelblokjes toe.

  4. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 1-2 min. zachtjes doorkoken.

  5. Verdeel de curry over de borden en maak het gerecht af door er een handje pinda's overheen te strooien.