Thaise Massaman Curry met zoete aardappels en kikkererwten

Thaise Massaman Curry met zoete aardappels en kikkererwten

Deze Thaise Massaman Curry zet je lekker en snel op tafel! Deze milde Curry is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, rode peper en citroengras.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g gekookte kikkererwten
  • 400 g sugar snaps
  • 2 uien
  • 3 kleine zoete aardappels
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 200 g Massaman Curry Paste
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 429
    • Eiwitten 16.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 52.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 48.7g
    • Suikers 16.7g
    • Vezels 13.1g
    • Vetten 14.2g
    • Verzadigde vetten 7.7g
    • Onverzadigde vetten 5.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 64mg
    • Zout 0.16g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 30%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 119%
    • Vitamine A 21%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen, halveer de sugarsnaps. Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes.

  2. Kook de rijst en aardappelen totdat ze gaar zijn.

  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de ui en sugarsnaps 3 min. Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk, currypasta, kikkererwten en zoete aardappelblokjes toe.

  4. Breng het geheel al roerend aan de koek. Laat de curry 1-2 min. zachtjes doorkoken.