Thaise Massaman Curry met kip en sugarsnaps

Thaise Massaman Curry met kip en sugarsnaps

Deze Thaise Massaman Curry zet je lekker en snel op tafel! Deze milde Curry is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, rode peper en citroengras.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g kipfilet
  • 400 g sugar snaps
  • 2 uien
  • 3 kleine aardappelen
  • 200 g rijst
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 200 g Massaman Curry Paste
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 528
    • Eiwitten 28.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 63.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 67.7g
    • Suikers 9.7g
    • Vezels 5.9g
    • Vetten 13.1g
    • Verzadigde vetten 7.8g
    • Onverzadigde vetten 4.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 52mg
    • Natrium 80mg
    • Zout 0.20g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 28%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 110%
    • Vitamine A 20%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen, halveer de sugarsnaps. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst en aardappelen totdat ze gaar zijn.

  3. Verhit 2 el Wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui en sugarsnaps toe en bak deze 3 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk, currypasta en aardappelblokjes toe. Breng het geheel al roerend aan de koek. Laat de curry 1-2 min. zachtjes doorkoken.

  4. Serveer de curry met de rijst.