Thaise Massaman Curry met kip en aardappelen

Thaise Massaman Curry met kip en aardappelen

Geef je currygerecht een intense smaak met deze Thaise Massaman Curry specerijenpasta.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g kipfilet
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 ui
  • 2 kleine aardappelen
  • 150 g rijst
  • 200 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 pakje Conimex Thaise Massaman Curry Paste
  • 1 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 980
    • Eiwitten 36.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 101.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 92.6g
    • Suikers 13.6g
    • Vezels 8.9g
    • Vetten 47.7g
    • Verzadigde vetten 20.2g
    • Onverzadigde vetten 27.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 74mg
    • Natrium 1454mg
    • Zout 3.63g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 32%
    • Potassium 81%
    • Vitamine C 91%
    • Vitamine A 15%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen, halveer de sugar snaps. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui en aardappelblokjes toe en bak deze kort mee.

  4. Zet het vuur laag en voeg de currypasta, kokosmelk en 150 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 10-12 min. zachtjes doorkoken. Voeg dan de sugar snaps toe en laat het geheel nog 5 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.