Thaise Mangosalade

Thaise Mangosalade

Met deze Thaise mangosalade met gegrilde gamba's zet je een lekkere friszure salade met mango en komkommer op tafel. De gamba's worden op smaak gebracht met Conimex Black chili paste en knoflook paste en smaken heerlijk bij deze Thaise mangosalade.

Servings

2

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 4 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 theelepel Conimex Black Chili Paste
  • 1 theelepel Conimex Black Knoflook Paste
  • 15 g verse koriander
  • 15 g munt
  • 200 g verse gepelde rauwe gamba
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 349
    • Eiwitten 15.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 35.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 32.5g
    • Suikers 24.6g
    • Vezels 2.7g
    • Vetten 16.6g
    • Verzadigde vetten 2.8g
    • Onverzadigde vetten 12.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1326mg
    • Zout 3.31g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A 19%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit, snijd het in dunne plakjes (ca. 4 mm) en vervolgens in dunne reepjes.

  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd de komkommer in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.

  3. Hak voor de dressing het onderste (witte) gedeelte van het citroengras heel fijn en meng dit in een kom samen met 4 eetlepels sweet chili saus, 3 eetlepels azijn en 1 theelepel vissaus. Rasp de schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp met het sap toe aan de dressing.

  4. Verhit een grillpan. Meng de gamba's met 1 eetlepel olie en grill ze aan beide zijden 1-2 min in de hete grillpan. Meng 1 theelepel chili paste,1 theelepel knoflook paste en 1 eetlepel olie in een kom en bestrijk de gamba's, vlak voordat ze klaar zijn, aan beide zijden met dit mengsel.

  5. Snijd de koriander en de muntblaadjes fijn en schep ze met de mango, de komkommer en de dressing door elkaar. Verdeel de mangosalade over een schaal, leg de gamba’s erop en serveer direct. Eet smakelijk!