Thaise koolsalade

Thaise koolsalade

Maak deze snelle Thaise koolsalade van spitskool, rode kool, wortel en rode peper en een dressing van geurig citroengras, limoen, sweet chilisaus en vissaus. Zo zet je in een handomdraai een heerlijke salade op tafel.

Servings

3

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 rode pepers
  • 1 spitskool
  • 100 g rode kool
  • 200 g wortel julienne
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels azijn
  • 5 eetlepels Conimex Sweet Chilisaus
  • 1 theelepel Conimex vissaus
  • 5 takjes koriander
  • Tip: Lekker met Conimex Kroepoek Cassave
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 153
    • Eiwitten 6.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 31.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 23.9g
    • Suikers 19.7g
    • Vezels 7.1g
    • Vetten 2.0g
    • Verzadigde vetten 0.4g
    • Onverzadigde vetten 1.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 641mg
    • Zout 1.60g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 219%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd voor de salade de rode pepers in ringetjes en de spitskool en de rode kool in ragdunne reepjes (julienne). Schep de kool met de wortel en de rode peper door elkaar.

  2. Snijd voor de dressing het onderste gedeelte van het citroengras fijn en hak het nog fijner. Pers de limoen uit. Roer het sap met het citroengras, 3 eetlepels azijn, 5 eetlepels sweet chili saus en 1 theelepel vissaus door elkaar.

  3. Schep de dressing door het koolmengsel. Snijd de korianderblaadjes grof en strooi ze over de salade.