Thaise kokosdressing

Thaise kokosdressing

Met dit recept voor Thaise kokosdressing maak je een heerlijke Aziatische saus die je voor heel veel gerecht kunt gebruiken. Probeer hem eens bij rijstgerechten of bij vis. Of geef hem bij de barbecue!

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel vissaus
  • 250 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 20 g geraspte kokos
  • 1 eetlepel wok olie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 301
    • Eiwitten 3.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 10.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 7.7g
    • Suikers 4.4g
    • Vezels 2.3g
    • Vetten 27.6g
    • Verzadigde vetten 20.0g
    • Onverzadigde vetten 6.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1097mg
    • Zout 2.74g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 2%
    • Potassium 4%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm 1 eetlepel wokolie met 1 gesnipperde sjalot, 1 het gesnipperde teentje knoflook en 1 theelepel geraspte gemberwortel in een klein steelpannetje op laag vuur totdat de smaken vrij komen.

  2. Meng het dan met de rest van de ingrediënten (met uitzondering van het limoensap) en warm alles goed door zodat de smaken goed met elkaar mengen.

  3. Laat de Thaise kokosdressing afkoelen en breng op smaak met het limoensap.