Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 klein sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel Conimex Sambal Oelek
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 1 eetlepel vissaus
- 250 ml Conimex Kokosmelk
- 1 limoen, uitgeperst
- 20 g geraspte kokos
- 1 eetlepel wok olie
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Verwarm 1 eetlepel wokolie met 1 gesnipperde sjalot, 1 het gesnipperde teentje knoflook en 1 theelepel geraspte gemberwortel in een klein steelpannetje op laag vuur totdat de smaken vrij komen.
-
Meng het dan met de rest van de ingrediënten (met uitzondering van het limoensap) en warm alles goed door zodat de smaken goed met elkaar mengen.
-
Laat de Thaise kokosdressing afkoelen en breng op smaak met het limoensap.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers