Thaise knoflook-paddenstoelennoedels

Dit recept noedels met rundvlees en paddenstoelen als shiitakes en champignons zorgt voor een heerlijk gevulde maaltijd met de smaakmakers als ketjap asin en knoflook in een kruidenmix van de groene curry.

0 stemmen

25 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels met 1 eetlepel Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.

Borstel ondertussen de shiitakes en champignons schoon en snijd ze in vieren of plakjes. Was en snijd de Chinese kool in repen. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin het rundergehakt en de knoflook 3 minuten. Roerbak dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3 minuten.

Roer de Conimex kruidenpasta groene curry en 2 dl water door het vleesmengsel en vervolgens de uitgelekte noedels. Wok nog een paar minuten tot alles door en door warm is.

Serveer de noedels in kommen of diepe borden.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze thaise knoflook-paddenstoelennoedels de Conimex Gebakken Uitjes, Sambal Badjak, Atjar en Kroepoek Hot op tafel.

Variaties

Vervang de Boemboe Groene Curry door Sambal Manis en de Chinese kool door wilde spinazie.