Thaise knoflook-koriandersalade met kip

Dit noedels recept met de kip is een hemelse salade met gerookte kipfilet, noedels, rode peper en bamigroenten. Dit samen met een smakelijke knoflook-koriander en romige kokosmelk saus.

1 stem

15 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Snijd ondertussen de gerookte kip in reepjes. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Snijd de rode peper in smalle ringen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de groenten en de limoenschil 2 minuten. Voeg 10 eetlepels Conimex woksaus knoflook koriander toe en roerbak nog eens 2 minuten. Laat het mengsel een beetje afkoelen.

Meng de Conimex romige kokosmelk met het limoensap, de Conimex gembersiroop en 2 eetlepels wok olie. Hussel deze dressing door de noedels, de kip en de groenten.

Verdeel de salade over 4 kommen of borden. Je kunt dit gerecht lauwwarm of koud eten.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze thaise knoflook-koriandersalade met kip de Conimex Gebakken Uitjes, Sambal Manis en Cassave Kroepoek op tafel.

Variaties

Vervang de gerookte kip door hamblokjes en meng vlak voor het eten 100 g veldsla losjes door de salade.