Thaise knoflook koriandernoedels met kabeljauw en limoen

Thaise knoflook koriandernoedels met kabeljauw en limoen

Een noedels recept als dit met kabeljauw en Thaise knoflook-koriander wok saus maken een gerecht al snel speciaal. De ketjap marinade en limoen zijn naast de woksaus de smaakmakers van dit recept.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Wok Noedels
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 3 el Conimex Ketjap Marinade
  • 1 limoen
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 5 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 696
    • Eiwitten 37.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 78.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 74.5g
    • Suikers 30.9g
    • Vezels 3.9g
    • Vetten 28.4g
    • Verzadigde vetten 7.4g
    • Onverzadigde vetten 20.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 110mg
    • Natrium 1918mg
    • Zout 4.79g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 45%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels, in water met wat zout of ketjap, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd de kabeljauw in stukken en meng ze met de Conimex ketjap marinade. Laat 3 minuten staan, zodat de smaken goed in de vis kunnen trekken.

  3. Boen de limoen schoon onder de kraan en rasp de schil met een fijne rasp boven de vis (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de limoen in partjes.

  4. Laat een grote wok goed heet worden, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de kabeljauw ongeveer 3 minuten. Schep de vis even uit de wok.

  5. Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een eetlepel wok olie toe en wok de oosterse wokgroenten 5 minuten. Schep de noedels, de vis en 5 eetlepels Conimex woksaus knoflook koriander bij de groenten en roerbak alles nog ongeveer een minuut.

  6. Schep de noedels in 2 diepe borden of kommen en geef de partjes limoen erbij. Knijp naar smaak zelf nog wat sap over je noedels.