Thaise knoflook koriandernoedels met kabeljauw en limoen

Een noedels recept als dit met kabeljauw en Thaise knoflook-koriander wok saus maken een gerecht al snel speciaal. De ketjap marinade en limoen zijn naast de woksaus de smaakmakers van dit recept.

1 stem

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de Conimex wok noedels, in water met wat zout of ketjap, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Snijd de kabeljauw in stukken en meng ze met de Conimex ketjap marinade. Laat 3 minuten staan, zodat de smaken goed in de vis kunnen trekken.

Boen de limoen schoon onder de kraan en rasp de schil met een fijne rasp boven de vis (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de limoen in partjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de kabeljauw ongeveer 3 minuten. Schep de vis even uit de wok.

Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een eetlepel wok olie toe en wok de oosterse wokgroenten 5 minuten. Schep de noedels, de vis en 5 eetlepels Conimex woksaus knoflook koriander bij de groenten en roerbak alles nog ongeveer een minuut.

Schep de noedels in 2 diepe borden of kommen en geef de partjes limoen erbij. Knijp naar smaak zelf nog wat sap over je noedels.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij deze thaise knoflook-koriandernoedels met kabeljauw en limoen de Conimex Geraspte Kokos en Cassave Kroepoek op tafel.

Variaties

Vervang de kabeljauw door grote, gepelde, rauwe garnalen en de limoen door een kleine sinaasappel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 696,0 kcal
Proteïnes 37,2 g
Suikers 30,9 g
Vezels 3,9 g
Vetten: 28,4 g
- Verzadigde vetten 7,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 20,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 110,1 mg
Sodium 1.918,0 mg

* 1 portie = 100 g