Thaise knoflook en koriandermie met roerei en cashewnoten

Dit mie recept met de woksaus knoflook-koriander heeft een pittige bite. De rode peper en de woksaus zorgen er samen voor dat dit recept met het ei en de groenten lekker kruidig en pittig is.

1 stem

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Klop ondertussen de eieren los. Was en snijd de lente-uien (ook het groen) in ringetjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in smalle reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de groenten en de peperringetjes ca. 3 minuten. Roer de losgeklopte eieren erdoor en laat ze stollen. Meng er daarna de Conimex woksaus knoflook koriander doorheen en roerbak alles nog een minuut. Schep tot slot de uitgelekte mie en de lente-ui erdoor en laat het gerecht in een paar minuten door en door warm worden.

Schep de mie in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten.

Serveertip

Zet bij deze thaise knoflook-koirandermie met roerei en cashewnoten voor extra smaak schaaltjes met Conimex Gebakken Uitjes en Kroepoek Bali op tafel.

Variaties

Deze mie is ook lekker met Conimex Woksaus Sweet Chili. Vervang de cashewnoten eventueel door gezouten pinda’s of Seroendeng.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 614,0 kcal
Proteïnes 26,2 g
Suikers 27,7 g
Vezels 5,0 g
Vetten: 23,5 g
- Verzadigde vetten 5,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 15,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 384,4 mg
Sodium 812,7 mg

* 1 portie = 100 g