Thaise knoflook en koriandermie met roerei en cashewnoten

Thaise knoflook en koriandermie met roerei en cashewnoten

Dit mie recept met de woksaus knoflook-koriander heeft een pittige bite. De rode peper en de woksaus zorgen er samen voor dat dit recept met het ei en de groenten lekker kruidig en pittig is.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Eiermie
  • 6 eieren
  • 6 lente-uien
  • 600 g bamigroenten
  • 1 rode peper
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 614
    • Eiwitten 26.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 80.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 75.4g
    • Suikers 27.7g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 23.5g
    • Verzadigde vetten 5.7g
    • Onverzadigde vetten 15.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 9.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 384mg
    • Natrium 813mg
    • Zout 2.03g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 22%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 35%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Klop ondertussen de eieren los. Was en snijd de lente-uien (ook het groen) in ringetjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in smalle reepjes.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de groenten en de peperringetjes ca. 3 minuten. Roer de losgeklopte eieren erdoor en laat ze stollen. Meng er daarna de Conimex woksaus knoflook koriander doorheen en roerbak alles nog een minuut. Schep tot slot de uitgelekte mie en de lente-ui erdoor en laat het gerecht in een paar minuten door en door warm worden.

  4. Schep de mie in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten.