Thaise kipsaté met limoen-pindasaus

De kip saté met limoen-pinda saus maken is een leuk werkje. De pikante satésaus in combinatie met de kipfilet en limoen geeft een heerlijke smaak en variatie aan dit gerecht.

0 stemmen

30 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel en snijd de teentjes knoflook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit.

Snijd de kipfilet in lange brede repen. Meng de kipfilet met de rode currypasta, de helft van het limoensap en de knoflook. Ca. 5 minuten marineren.

Rijg de kipfilet aan satéstokjes. Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

Verwarm de Conimex satésaus pittig volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de limoenrasp door de pinda satésaus en breng op smaak met wat limoensap.

Serveer de Thaise kipsaté met de pindasaus en strooi de seroendeng erover.

Variaties

Vervang de kipfilet in deze thaise kipsaté met limoen-pindasaus door biefstuk (ca. 5 minuten grillen).

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 640,0 kcal
Proteïnes 42,8 g
Suikers 33,3 g
Vezels 4,1 g
Vetten: 32,6 g
- Verzadigde vetten 9,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 901,4 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 106,1 mg
Sodium 1.473,8 mg

* 1 portie = 100 g