Thaise kipsaté met limoen pindasaus

Thaise kipsaté met limoen pindasaus

De kip saté met limoen-pinda saus maken is een leuk werkje. De pikante satésaus in combinatie met de kipfilet en limoen geeft een heerlijke smaak en variatie aan dit gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 600 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 4 dl Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • 6 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 640
    • Eiwitten 42.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 47.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 43.3g
    • Suikers 33.3g
    • Vezels 4.1g
    • Vetten 32.6g
    • Verzadigde vetten 9.2g
    • Onverzadigde vetten 22.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 105mg
    • Natrium 1474mg
    • Zout 3.68g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit.

  2. Snijd de kipfilet in lange brede repen. Meng de kipfilet met de rode currypasta, de helft van het limoensap en de knoflook. Ca. 5 minuten marineren.

  3. Rijg de kipfilet aan satéstokjes. Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

  4. Verwarm de Conimex satésaus pittig volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de limoenrasp door de pinda satésaus en breng op smaak met wat limoensap.

  5. Serveer de Thaise kipsaté met de pindasaus en strooi de seroendeng erover.