Thaise kip met limoen en roerbakgroenten

De kip en limoen geven dit lekkere recept smaak, door de boemboe ajam smoor van conimex. Rijst met roerbakgroenten maken het tot een volledige maaltijd, waarbij de kroepoek sweet curry een speciale toevoeging is.

4 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in lange, dunne repen. Was en rasp de limoenschil op een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng de kip met de limoenrasp.

Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak hierin de kiprepen 4 minuten. Wok dan de groenten 2 minuten mee. Meng de Conimex Boemboe Ajam Smoor, 2 dl water en het limoensap erdoor, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep het regelmatig om.

Verdeel de rijst over 4 borden, schep de Thaise kip erop en leg de Conimex Kroepoek Sweet Curry erbij.

Serveertip

Zet voor extra pit bij de thaise kip met limoen en roerbakgroenten een potje Conimex Sambal Manis op tafel.

Variaties

Voeg aan het gerecht, vlak voordat het klaar is, geroosterde grofgehakte amandelen toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 698,0 kcal
Proteïnes 32,8 g
Suikers 14,6 g
Vezels 4,4 g
Vetten: 16,8 g
- Verzadigde vetten 2,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 13,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,5 mg
Sodium 598,6 mg

* 1 portie = 100 g