Thaise kip met limoen en roerbakgroenten

Thaise kip met limoen en roerbakgroenten

De kip en limoen geven dit lekkere recept smaak, door de boemboe ajam smoor van conimex. Rijst met roerbakgroenten maken het tot een volledige maaltijd, waarbij de kroepoek sweet curry een speciale toevoeging is.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g pandanrijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 limoen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 800 g Thaise roerbakgroenten
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 40 g Conimex Kroepoek Curry 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 698
    • Eiwitten 32.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.6g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 16.8g
    • Verzadigde vetten 2.8g
    • Onverzadigde vetten 13.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 599mg
    • Zout 1.49g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 36%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in lange, dunne repen. Was en rasp de limoenschil op een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng de kip met de limoenrasp.

  2. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak hierin de kiprepen 4 minuten. Wok dan de groenten 2 minuten mee. Meng de Conimex Boemboe Ajam Smoor, 2 dl water en het limoensap erdoor, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep het regelmatig om.

  3. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de Thaise kip erop en leg de Conimex Kroepoek Sweet Curry erbij.