Thaise groentesoep met kokos, ei en koriander

Heerlijke Thaise groentesoep met kokos, ei en koriander maak je eenvoudig zelf met dit recept en natuurlijk Conimex Wok Noedels. Conimex Wok Noedels zijn afkomstig uit Thailand en door hun smaak en structuur niet alleen ideaal om mee te wokken, maar ook om heerlijke soep mee te maken. Het ideale voorgerecht voor heel veel gerechten.

0 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de eieren hard. Laat ze onder de koude kraan een beetje afkoelen, pel en halveer ze. Kook de Conimex Wok Noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de groenten 2 minuten. Meng er 1,5 l kokend water, de bouillontabletten en de kokosmelk doorheen. Breng het al roerend aan de kook en laat de soep 2 minuten pruttelen.

Verdeel de noedels over 4 grote soepkommen. Schep de groentesoep erop, leg in iedere kom 2 halve eieren en bestrooi met de koriander.

Serveertip

Deze Thaise groentesoep met kokos, ei en koriander is lekker met Conimex Ketjap Asin of Conimex Sojasaus, om zelf aan tafel toe te voegen.

Variaties

Vervang de eieren door 150 g grote gekookte en gepelde garnalen. Vervang de koriande door in smalle ringetjes gesneden lente-ui.