Thaise groentesoep met kokos, ei en koriander

Thaise groentesoep met kokos, ei en koriander

Heerlijke Thaise groentesoep met kokos, ei en koriander maak je eenvoudig zelf met dit recept en natuurlijk Conimex Wok Noedels. Conimex Wok Noedels zijn afkomstig uit Thailand en door hun smaak en structuur niet alleen ideaal om mee te wokken, maar ook om heerlijke soep mee te maken. Het ideale voorgerecht voor heel veel gerechten.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 eieren
  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g Thaise roerbakgroenten
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 100 ml Conimex Kokosmelk
  • 4 el fijgehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 464
    • Eiwitten 15.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 47.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 45.2g
    • Suikers 2.8g
    • Vezels 2.6g
    • Vetten 24.1g
    • Verzadigde vetten 10.2g
    • Onverzadigde vetten 12.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 1068mg
    • Zout 2.67g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 14%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de eieren hard. Laat ze onder de koude kraan een beetje afkoelen, pel en halveer ze. Kook de Conimex Wok Noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

  2. Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de groenten 2 minuten. Meng er 1,5 l kokend water, de bouillontabletten en de kokosmelk doorheen. Breng het al roerend aan de kook en laat de soep 2 minuten pruttelen.

  3. Verdeel de noedels over 4 grote soepkommen. Schep de groentesoep erop, leg in iedere kom 2 halve eieren en bestrooi met de koriander.