Thaise Groene Curry met kip en sperziebonen

Thaise Groene Curry met kip en sperziebonen

Geef je currygerecht een intense Thaise smaak met deze groene currypasta.

Servings

2

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g kipfilet
  • 150 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 kleine rode peper
  • 150 g rijst
  • 200 ml Conimex Kokosmelk 250ml
  • 1 pakje Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 1 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 799
    • Eiwitten 33.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 82.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 75.2g
    • Suikers 8.6g
    • Vezels 7.2g
    • Vetten 37.8g
    • Verzadigde vetten 18.3g
    • Onverzadigde vetten 18.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 72mg
    • Natrium 949mg
    • Zout 2.37g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 26%
    • Potassium 56%
    • Vitamine C 67%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen, halveer de sperziebonen. Snij de rode peper in kleine stukjes. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor.

  4. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ui toe en bak deze kort mee.

  5. Zet het vuur laag en voeg de sperziebonen, rode peper, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 2-3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.