Thaise Groene Curry met kip en sperziebonen

Thaise Groene Curry met kip en sperziebonen

Geef je currygerecht een intense Thaise smaak met deze groene currypasta.

Servings

2

Prep

25 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g kipfilet
  • 150 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 kleine rode peper
  • 150 g rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 pakje Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 1 el Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 824
    • Eiwitten 33.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 80.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 75.0g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 41.0g
    • Verzadigde vetten 18.3g
    • Onverzadigde vetten 20.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 72mg
    • Natrium 921mg
    • Zout 2.31g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 44%
    • Potassium 61%
    • Vitamine C 40%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen, halveer de sperziebonen. Snij de rode peper in kleine stukjes. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Kook de sperziebonen ca. 5 min. voor.

  4. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ui toe en bak deze kort mee.

  5. Zet het vuur laag en voeg de sperziebonen, rode peper, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 2-3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.