Thaise garnalen met Lemongrass, Kokos & Chili

Lekker garnalen recept uit de Thaise keuken. Met paksoi, rode ui en een zakje Conimex Lemongrass, Kokos & Chili Wok Paste maak je in 15 minuten een overheerlijk roerbak recept klaar. Geserveerd met witte rijst, een lekkere Thaise maaltijd voor twee.

35 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

Pel en snijd ondertussen de rode uien in partjes. Trek de blaadjes van de paksoi los. Snijd grote bladeren in reepjes, houd kleintjes heel. Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Dep de garnalen droog met keukenpapier.

Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de ui met de paksoi 3 min. Schuif naar 1 kant van de pan. Voeg eventueel ½ el extra wok olie en de garnalen toe en roerbak 2 min. Meng alles door elkaar en wok nog 2 min. Schuif de ingrediënten, als er veel vocht in de pan zit, naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen. Zet het vuur laag.

Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de rijst met daarop de Thaise garnalen met Lemongrass, Kokos & Chili in 2 grote kommen of op diepe borden. Knip de koriander (steeltjes en blaadjes) erboven fijn.

Serveertip

Schep er aan tafel Conimex Seroendeng over.

Variaties

Gebruik in plaats van wokgarnalen in de Thaise garnalen met Lemongrass, Kokos & Chili eens gemengde zeevruchten (goed verkrijgbaar in de diepvries!).