Thai Basil Chicken Thaise Basilicum Kip

Thai Basil Chicken Thaise Basilicum Kip

Met dit Thai Basil Chicken recept maak je zelf een heerlijke Thaise kip met basilicum. Met de smaakmakers van Conimex kun je in je eigen keuken en helemaal zelf zo'n authentiek Thais gerecht creëren.

Servings

2

Prep

25 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g kipfilet of kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel Conimex lichte sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 bosje verse basilicum
  • 40 g pinda's
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 291
    • Eiwitten 36.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 8.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 7.1g
    • Suikers 2.1g
    • Vezels 1.8g
    • Vetten 12.7g
    • Verzadigde vetten 2.1g
    • Onverzadigde vetten 9.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 87mg
    • Natrium 1543mg
    • Zout 3.85g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de rode pepers klein en hak ze vervolgens fijn. Knijp de teentjes knoflook uit en meng deze met de rode pepers. Hak de basilicum fijn. Snij de kip in reepjes.

  2. Meng vervolgens de oestersaus, lichte sojasaus en vissaus met elkaar en voeg dit bij de rode pepers en knoflook.

  3. Verhit in een wok of koekepan twee eetlepels wokolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Voeg het rode peper mengsel toe en roerbak het geheel nog kort. Voeg als laatste de basilicum toe en verhit deze ook nog even kort mee.

  4. Strooi de pinda's over de kip. Serveer de kip met jasmijn rijst.