Ingrediënten
ongegroepeerd
- 250 g kipfilet of kippendijen
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel Conimex sojasaus
- 1 theelepel vissaus
- 1 bosje verse basilicum
- 40 g pinda's
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Snij de rode pepers klein en hak ze vervolgens fijn. Knijp de teentjes knoflook uit en meng deze met de rode pepers. Hak de basilicum fijn. Snij de kip in reepjes.
-
Meng vervolgens de oestersaus, sojasaus en vissaus met elkaar en voeg dit bij de rode pepers en knoflook.
-
Verhit in een wok of koekepan twee eetlepels wokolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Voeg het rode peper mengsel toe en roerbak het geheel nog kort. Voeg als laatste de basilicum toe en verhit deze ook nog even kort mee.
-
Strooi de pinda's over de kip. Serveer de kip met jasmijn rijst.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.