Teriyaki zalm en muntrijst

Teriyaki zalm en muntrijst

Verrukkelijke teriyaki zalm en muntrijst met doperwtjes. Extra lekker, makkelijk en vol van smaak door Conimex Woksaus Teriyaki Honing. Maak voor een diner voor z'n tweetjes met dit rijstgerecht uit de Oosterse keuken.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst
  • 1 kleine bosje munt
  • 200 g zalmfilet
  • 1 ui
  • 300 g diepvries doperwtjes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 6 el Conimex Woksaus Teriyaki
  • 1 tl Conimex Sambal Oelek
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 696
    • Eiwitten 31.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.6g
    • Suikers 234.7g
    • Vezels 7.3g
    • Vetten 18.3g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 13.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 46mg
    • Natrium 1198mg
    • Zout 2.99g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 23%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 63%
    • Vitamine A 13%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Haal de blaadjes van de munt los en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de zalm in stukjes. Pel en snijd de ui in partjes.

  3. Kook de doperwtjes in ruim kokend water 5 minuten. Afgieten.

  4. Verhit ondertussen een wok. Voeg een el Conimex Wok Olie toe en roerbak de ui 2 minuten. Roerbak de zalm heel voorzichtig 3 min mee. Voeg de Conimex Woksaus Teriyaki Honing toe en laat 2 minuten pruttelen.

  5. Verhit een andere wok of hapjespan. Voeg een el olie toe en roerbak de rijst, de doperwtjes en de Conimex Sambal Oelek 3 min. Schep de munt erdoor.

  6. Schep de muntrijst en zalm op 2 borden.