Teriyaki zalm en muntrijst

Teriyaki zalm en muntrijst

Verrukkelijke teriyaki zalm en muntrijst met doperwtjes. Extra lekker, makkelijk en vol van smaak door Conimex Woksaus Teriyaki Honing. Maak voor een diner voor z'n tweetjes met dit rijstgerecht uit de Oosterse keuken.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g witte rijst
  • 1 kleine bosje munt
  • 200 g zalmfilet
  • 1 ui
  • 300 g diepvries doperwtjes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 6 el Conimex Woksaus Teriyaki
  • 1 tl Conimex Sambal Oelek
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 749
    • Eiwitten 35.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 110.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.1g
    • Suikers 242.2g
    • Vezels 9.4g
    • Vetten 18.4g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 13.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 46mg
    • Natrium 1354mg
    • Zout 3.38g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 20%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 53%
    • Vitamine A 71%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Haal de blaadjes van de munt los en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de zalm in stukjes. Pel en snijd de ui in partjes.

  3. Kook de doperwtjes in ruim kokend water 5 minuten. Afgieten.

  4. Verhit ondertussen een wok. Voeg een el Conimex Wok Olie toe en roerbak de ui 2 minuten. Roerbak de zalm heel voorzichtig 3 min mee. Voeg de Conimex Woksaus Teriyaki Honing toe en laat 2 minuten pruttelen.

  5. Verhit een andere wok of hapjespan. Voeg een el olie toe en roerbak de rijst, de doperwtjes en de Conimex Sambal Oelek 3 min. Schep de munt erdoor.

  6. Schep de muntrijst en zalm op 2 borden.