Ingrediënten
ongegroepeerd
- 150 g witte rijst
- 1 kleine bosje munt
- 200 g zalmfilet
- 1 ui
- 300 g diepvries doperwtjes
- 2 el Conimex Wok Olie
- 6 el Conimex Woksaus Teriyaki
- 1 tl Conimex Sambal Oelek
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
-
Haal de blaadjes van de munt los en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de zalm in stukjes. Pel en snijd de ui in partjes.
-
Kook de doperwtjes in ruim kokend water 5 minuten. Afgieten.
-
Verhit ondertussen een wok. Voeg een el Conimex Wok Olie toe en roerbak de ui 2 minuten. Roerbak de zalm heel voorzichtig 3 min mee. Voeg de Conimex Woksaus Teriyaki Honing toe en laat 2 minuten pruttelen.
-
Verhit een andere wok of hapjespan. Voeg een el olie toe en roerbak de rijst, de doperwtjes en de Conimex Sambal Oelek 3 min. Schep de munt erdoor.
-
Schep de muntrijst en zalm op 2 borden.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.