Teriyaki rundvleesreepjes met knapperige wortel en selderij

Teriyaki rundvleesreepjes met knapperige wortel en selderij

Deze teriyaki rundvleesreepjes met knapperige wortel en selderij staat zeer snel op tafel. Extra lekker en gezond door de magere rundvleesreepjes en Conimex Woksaus Teriyaki Honing. In slechts 20 minuten tijd staat dit heerlijke rijst-gerecht voor 4 personen al op tafel.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 500 g winterwortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g mager rundvlees, in reepjes
  • 175 ml Conimex Woksaus Teriyaki
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 667
    • Eiwitten 30.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 114.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 109.1g
    • Suikers 230.0g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 10.5g
    • Verzadigde vetten 2.5g
    • Onverzadigde vetten 7.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 1109mg
    • Zout 2.77g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de wortels schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de selderij schoon en snijd in kleine stukjes. Was en bewaar het groen.

  2. Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de wortel 3 minuten. Roerbak dan de bleekselderij en de rundvleesreepjes 3 minuten mee. Meng er 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki Honing doorheen en bak nog een minuut.

  3. Schep de teriyaki rundvleesreepjes en de rijst in 4 diepe kommen of op borden. Bestrooi de rijst met het achtergehouden selderijgroen.