Teriyaki kip met spinazie en noedels

Deze kip teriyaki is een heerlijk pittig gerecht van in Conimex Wok Olie gebakken kip en verse spinazie. De woksaus Teriyaki Honing geeft deze roerbak een lekker pittig-zoete smaak. Het zoetje in de woksaus combineert bijzonder goed met het rode pepertje.

131 stemmen

20 min
Kruidig,Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de noedels in ruim water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de noedels koud zijn en laten uitlekken.

Snijd de kip in stukjes. Hak ondertussen de peper fijn. Pel en snipper de uien.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de peper met de ui en de gerookte kip 3 min. Voeg de spinazie in 4 porties toe en wok telkens tot de spinazie is geslonken voordat je de volgende portie toevoegt. Schep de noedels erdoor en roerbak tot ze goed warm zijn. Roer de Conimex woksaus Teriyaki Honing erdoor. Goed doorwarmen. Verkruimel er een plak kroepoek over en schep erdoor.

Verdeel de teriyaki kip en noedels over 4 borden of grote kommen en geef de rest van de knapperige kroepoek erbij.

Serveertip

Conimex Gebakken Uitjes zijn een heerlijk knapperige toevoeging aan deze Teriyaki kip met spinazie en noedels. Zet ze op tafel zodat ieder ze zelf kan toevoegen.

Variaties

Voor een heel andere smaakbeleving met bijna dezelfde ingrediënten kun je Woksaus Teriyaki vervangen door fris pittige Woksaus Lemongrass Chili met een fijne limoensmaak. De rode peper kun je dan weglaten.