Teriyaki kip met spinazie en noedels

Teriyaki kip met spinazie en noedels

Deze kip teriyaki is een heerlijk pittig gerecht van in Conimex Wok Olie gebakken kip en verse spinazie. De woksaus Teriyaki Honing geeft deze roerbak een lekker pittig-zoete smaak. Het zoetje in de woksaus combineert bijzonder goed met het rode pepertje.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 250 gram gerookte kipfilet
  • 0.5 rode peper
  • 2 uien
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 500 gram verse spinazie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki
  • 1 zak Conimex Kroepoek groot naturel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 514
    • Eiwitten 27.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 63.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.0g
    • Suikers 198.2g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 17.7g
    • Verzadigde vetten 3.1g
    • Onverzadigde vetten 14.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 21mg
    • Natrium 1201mg
    • Zout 3.00g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 25%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de noedels koud zijn en laten uitlekken.

  2. Snijd de kip in stukjes. Hak ondertussen de peper fijn. Pel en snipper de uien.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de peper met de ui en de gerookte kip 3 min. Voeg de spinazie in 4 porties toe en wok telkens tot de spinazie is geslonken voordat je de volgende portie toevoegt. Schep de noedels erdoor en roerbak tot ze goed warm zijn. Roer de Conimex woksaus Teriyaki Honing erdoor. Goed doorwarmen. Verkruimel er een plak kroepoek over en schep erdoor.

  4. Verdeel de teriyaki kip en noedels over 4 borden of grote kommen en geef de rest van de knapperige kroepoek erbij.