Teriyaki Honingnoedelsalade met gerookte kip

Teriyaki Honingnoedelsalade met gerookte kip

De kip in deze heerlijke salade is gerookte kipfilet waardoor de kip gelijk gemengd kan worden door de noedels en er een koude salade ontstaat. De woksaus teriyaki honing maakt de smaak van het gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 400 g gerookte kipfilet
  • 1 kleine citroen
  • 3 paprika's
  • 1 grote komkommer
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 400 g gesneden spitskool
  • 10 el Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 586
    • Eiwitten 41.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 74.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 68.5g
    • Suikers 199.3g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 15.2g
    • Verzadigde vetten 5.8g
    • Onverzadigde vetten 8.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 33mg
    • Natrium 1105mg
    • Zout 2.76g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 156%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de noedels in een ruime kom.

  2. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit. Meng het sap met de rasp en de kipreepjes door de noedels.

  3. Was en snijd de paprika´s in schuine stukjes (ruitjes). Schil en halveer de komkommer in de lengte. Snijd de helften in plakken van een halve cm.

  4. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de paprika, komkommer en spitskool 2 minuten. Meng er vervolgens de Conimex woksaus Teriyaki honing door en roerbak nog een minuut. Laat het mengsel afkoelen.

  5. Meng de groenten met de noedels en serveer de salade koud.