Teriyaki Honing-noedelsalade met gerookte kip

De kip in deze heerlijke salade is gerookte kipfilet waardoor de kip gelijk gemengd kan worden door de noedels en er een koude salade ontstaat. De woksaus teriyaki honing maakt de smaak van het gerecht.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de noedels in een ruime kom.

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit. Meng het sap met de rasp en de kipreepjes door de noedels.

Was en snijd de paprika┬┤s in schuine stukjes (ruitjes). Schil en halveer de komkommer in de lengte. Snijd de helften in plakken van een halve cm.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex wokolie in en wok hierin de paprika, komkommer en spitskool 2 minuten. Meng er vervolgens de Conimex woksaus Teriyaki honing door en roerbak nog een minuut. Laat het mengsel afkoelen.

Meng de groenten met de noedels en serveer de salade koud.

Serveertip

Zet voor nog meer smaak schaaltjes met Conimex Atjar Tjampoer en Kroepoek op tafel.

Variaties

Deze teriyaki honing-noedelsalade met gerookte kip is ook heel lekker met gepelde garnalen in plaats van de kip. Meng vlak voor het eten nog wat knapperige groene slablaadjes door de salade.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 586,0 kcal
Proteïnes 41,2 g
Suikers 199,3 g
Vezels 5,5 g
Vetten: 15,2 g
- Verzadigde vetten 5,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 33,4 mg
Sodium 1.104,9 mg

* 1 portie = 100 g