Teriyaki Honing biefreepjes met worteltjes en rijst

Gebakken biefreepjes met basmati rijst, roergebakken dunne worteltjes en prei in een heerlijke Conimex Teriyaki Honing Woksaus. Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Cassave.

38 stemmen

25 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram basmati rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram prei
  • 300 gram dunne verse worteltje
  • 300 gram biefstuk in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 3 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en de worteltjes in schuine dunne plakjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 1 eetlepel Conimex Wok Olie toe en wok de worteltjes 3 min. Voeg de prei toe en wok 3 min. Schep de groenten uit de wok. Maak de wok en beetje schoon met keukenpapier. Verwarm nog 1 eetlepel wok olie in de wok en roerbak de biefreepjes en de knoflook 3 min. Schep de groenten erdoor en wok 1 min. Voeg de rijst, de helft van de bieslook en de Conimex Teriyaki Honing Woksaus toe en wok nog 2 min.

Verdeel de Teriyaki Honing biefreepjes met worteltjes en rijst over 4 borden of kommen. Strooi de rest van de bieslook erover.

Serveertip

Geef lekkere knapperige Conimex Kroepoek Cassave bij de teriyaki Honing biefreepjes met worteltjes en rijst.

Variaties

De worteltjes kun je door pompoen of courgette vervangen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 620,0 kcal
Proteïnes 21,8 g
Suikers 198,5 g
Vezels 4,5 g
Vetten: 11,2 g
- Verzadigde vetten 3,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,0 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 40,1 mg
Sodium 943,7 mg

* 1 portie = 100 g