Teriyaki Honing biefreepjes met worteltjes en rijst

Teriyaki Honing biefreepjes met worteltjes en rijst

Gebakken biefreepjes met basmati rijst, roergebakken dunne worteltjes en prei in een heerlijke Conimex Teriyaki Honing Woksaus. Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Cassave.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram basmati rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram prei
  • 300 gram dunne verse worteltje
  • 300 gram biefstuk in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 3 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 620
    • Eiwitten 21.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 109.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 104.8g
    • Suikers 198.5g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 11.2g
    • Verzadigde vetten 3.0g
    • Onverzadigde vetten 8.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 40mg
    • Natrium 944mg
    • Zout 2.36g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A 207%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

  2. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en de worteltjes in schuine dunne plakjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 1 eetlepel Conimex Wok Olie toe en wok de worteltjes 3 min. Voeg de prei toe en wok 3 min. Schep de groenten uit de wok. Maak de wok en beetje schoon met keukenpapier. Verwarm nog 1 eetlepel wok olie in de wok en roerbak de biefreepjes en de knoflook 3 min. Schep de groenten erdoor en wok 1 min. Voeg de rijst, de helft van de bieslook en de Conimex Teriyaki Honing Woksaus toe en wok nog 2 min.

  4. Verdeel de Teriyaki Honing biefreepjes met worteltjes en rijst over 4 borden of kommen. Strooi de rest van de bieslook erover.