Teriyaki gehaktballetjes met shii-take en prei

Aziatische Teriyaki gehaktballetjes met shii-take en prei. Een verrukkelijk rijstgerecht voor een romantisch diner voor 2. Je maakt dit feestelijke rijstgerecht in slechts 20 minuten tijd. Extra lekker door Conimex Woksaus Teriyaki Honing.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook in ruim water met 1 el Conimex Ketjap Asin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Was en snijd de prei in dunne smalle reepjes. Maak de shii-takes schoon en halveer de grote paddestoelen. Pel en snipper de ui. Klop het ei los. Meng het gehakt met 1,5 el losgeklopt ei en de uisnippers. Kneed het goed door en vorm er dan kleine gehaktballetjes van.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin voorzichtig de gehaktballetjes een minuut of 3. Schep ze de balletjes op een bord, schenk nog wat in de wok en roerbak hierin de prei en de shii-takes ongeveer 2 minuten.

Schep de gehaktballetjes terug in de wok en voeg ongeveer 5 el Conimex Woksaus Teriyaki Honing toe. Wok alles nog een minuut.

Verdeel de warme rijst over 2 kommen of diepe borden en schep de teriyaki gehaktballetjes erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de Teriyaki gehaktballetjes met shii-take en prei Conimex Atjar, Conimex Taugé en Conimex Hot Kroepoek op tafel.

Variaties

Kneed eventueel een fijngehakt teentje knoflook en een halve fijngesneden Spaanse peper door het gehakt.