Tempeh Sambal Goreng - Eat more East | Conimex recept

Tempeh Sambal Goreng - Eat more East

Laten we wat vaker eten zoals ze dat in Indonesië doen. Tempeh wordt veel gebruikt in Indonesische gerechten. Het is een soort koek gemaakt van soyabonen en is geschikt voor veel vegetarische gerechten. Zo ook voor deze Sambal Goreng Tempé. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met Semur Daging en een frisse Komkommersalade.

Servings

4

Cook time

Pittig

Ingrediënten

  • 250 gram tempé

Tempé marinade

  • 1 teentje knoflook
  • 4 el Bango ketjap manis
  • 2 el azijn
  • 0.5 el suiker
  • 0.5 el Conimex Sambal Oelek
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 150
    • Eiwitten 8.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 20.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 16.7g
    • Suikers 13.4g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 4.7g
    • Verzadigde vetten 0.7g
    • Onverzadigde vetten 3.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 218mg
    • Zout 0.54g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 3%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempé in reepjes van drie cm bij een halve cm dik.

  2. Frituur de tempé 4 à 5 minuten. Laat de tempé uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Snijd het knoflookteentje in flinterdunne schijfjes.

  4. Meng alle ingrediënten bij elkaar voor de marinade.

  5. In een koekenpan verhit je de marinade en voeg je de tempé aan toe. Bak de tempé en marinade op middelhoog vuur op.