Ingrediënten
- 250 gram tempé
Tempé marinade
- 1 teentje knoflook
- 4 el Bango ketjap manis
- 2 el azijn
- 0.5 el suiker
- 0.5 el Conimex Sambal Oelek
Bereidingswijze
-
Snijd de tempé in reepjes van drie cm bij een halve cm dik.
-
Frituur de tempé 4 à 5 minuten. Laat de tempé uitlekken op een keukenpapiertje.
-
Snijd het knoflookteentje in flinterdunne schijfjes.
-
Meng alle ingrediënten bij elkaar voor de marinade.
-
In een koekenpan verhit je de marinade en voeg je de tempé aan toe. Bak de tempé en marinade op middelhoog vuur op.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.