Sweet & Sour Woknoedels met kip, broccoli en seroendeng

Dit noedels recept met broccoli en seroendeng is een zalig oosters gerecht. De Sweet & Sour woksaus van Conimex bepaald een groot deel van de zoet-zure smaak van het eten.

84 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snij de broccoli in roosjes en kook ze 2 minuten in ruim kokend water. Snij de kipfilet in reepjes en de rode ui in halve ringen.

Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.

Verhit 2 el Conimex wokolie en wok de ui met de afgegoten broccoli 3 minuten op hoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak ca. 5 minuten. Schep de Conimex wok noedels erdoor. Roer de 5 el Conimex woksaus sweet and sour door de noedels. Verwarm alles goed door.

Verdeel de noedels over 2 borden of grote kommen en strooi de seroendeng erover.

Serveertip

Voor wat extra pit, serveer je nog wat rauwe rode ui bij het gerecht.

Variaties

Voor een heel andere smaakbeleving van deze sweet & sour woknoedels met broccoli en seroendeng kun je de Woksaus Sweet & Sour vervangen door Woksaus Teriyaki Honing dat geeft een heerlijk mild-kruidige honingsmaak aan het gerecht.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 613,0 kcal
Proteïnes 35,5 g
Suikers 24,3 g
Vezels 7,7 g
Vetten: 21,6 g
- Verzadigde vetten 7,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 288,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.100,3 mg

* 1 portie = 100 g