Sweet & Sour Woknoedels met kip, broccoli en seroendeng

Sweet & Sour Woknoedels met kip, broccoli en seroendeng

Dit noedels recept met broccoli en seroendeng is een zalig oosters gerecht. De Sweet & Sour woksaus van Conimex bepaald een groot deel van de zoet-zure smaak van het eten.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g broccoli
  • 200 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 3 el Conimex Seroendeng
  • 5 el Conimex Woksaus Sweet and Sour
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 613
    • Eiwitten 35.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 68.4g
    • Suikers 24.3g
    • Vezels 7.7g
    • Vetten 21.6g
    • Verzadigde vetten 7.2g
    • Onverzadigde vetten 13.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1100mg
    • Zout 2.75g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 78%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de broccoli in roosjes en kook ze 2 minuten in ruim kokend water. Snij de kipfilet in reepjes en de rode ui in halve ringen.

  2. Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex wokolie en wok de ui met de afgegoten broccoli 3 minuten op hoog vuur. Voeg de kip toe en roerbak ca. 5 minuten. Schep de Conimex wok noedels erdoor. Roer de 5 el Conimex woksaus sweet and sour door de noedels. Verwarm alles goed door.

  4. Verdeel de noedels over 2 borden of grote kommen en strooi de seroendeng erover.