Sweet & sour woknoedels met gemarineerde eireepjes

Deze vegetarische sweet & sour woknoedels met gemarineerde eireepjes, is een heerlijk gerecht voor een dagje zonder vlees. Dankzij de Conimex woksaus zijn deze noedels in een handomdraai op smaak gebracht.

1 stem

35 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snij de paprika in blokjes en de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes ca. 5 minuten voor.

Kook de Conimex woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kluts de eieren los in een kom. Verhit een (koeken)pan met 2 el Conimex wokolie. Schenk het eimengsel in de pan. laat de ene kant van de omelet in ca. 3 minuten gaar worden op laag vuur. Draai de omelet om en bak de andere kant in ca. 1 minuten gaar. Snij de omelet in reepjes en marineer de reepjes in 2el Conimex Ketjap Manis.

Verhit 2 el Conimex wokolie in een wok en roerbak hierin de voorgekookte broccoli en de paprika kort. Voeg de 5 el Conimex woksaus sweet & sour en de woknoedels toe en meng het geheel goed door elkaar. Warm het geheel goed door.

Bak de gemarineerde eierreepjes nog even kort in de pan en serveer ze bij de Conimex sweet & sour woknoedels. Bestrooi de noedels met Conimex Seroendeng.

Serveertip

Bij de sweet & sour woknoedels, is het heerlijk om de Conimex sweet chilli kroepoek te serveren.

Variaties

Voor een andere smaakbeleving, kan je i.p.v. de Conimex Ketjap Manis als marinade, ook Conimex gembersiroop gebruiken, of een combinatie maken van 1 el Conimex ketjap Manis en 1 el Conimex gembersiroop.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 550,0 kcal
Proteïnes 15,9 g
Suikers 10,5 g
Vezels 5,5 g
Vetten: 28,7 g
- Verzadigde vetten 10,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 21,8 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 161,0 mg
Sodium 424,4 mg

* 1 portie = 100 g