Sweet & Sour woknoedels met gehakt en snijboonruitjes

Recept noedels wokken met rundergehakt, boontjes, tomaten en Conimex Wok Noedels en Conimex Woksaus Sweet & Sour. Complete Aziatische maaltijd uit de oosterse keuken met zoetzure woksaus.

7 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de snijbonen schuin in ruitjes en de tomaten in stukjes. Kook de snijbonen 5 min. in ruim kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.

Kook ondertussen de Conimex Wok Noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg 2 el wok Conimex Wok Olie toe en roerbak het gehakt 4 min. Voeg de snijbonen toe en wok 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en roerbak nog 2 min. Meng de Conimex Woksaus Sweet & Sour met noedels erdoor en warm goed door.

Verdeel de Sweet & Sour Woknoedels met gehakt en snijboonruitjes over 4 borden of diepe kommen. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover.

Serveertip

Zet bij de sweet & sour woknoedels met gehakt en snijboonruitjes Conimex Sambal Badjak op tafel voor een lekker pittig smaakje en geef er ook Conimex Kroepoek Sweet Chili bij.

Variaties

Als je van wat meer beet houdt, hoef je de snijbonen niet voor te koken. Wok ze wel een minuut of 2-3 langer. Je kunt de snijbonen vervangen kleine broccoliroosjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 730,0 kcal
Proteïnes 32,6 g
Suikers 23,9 g
Vezels 6,6 g
Vetten: 35,8 g
- Verzadigde vetten 14,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 17,7 g
Transvetten 0,6 g
Cholesterol 66,1 mg
Sodium 1.114,9 mg

* 1 portie = 100 g