Sweet & Sour wokgroenten met gehakt en rijstsalade

Oosterse wokgroenten met Conimex Woksaus Sweet & sour en rundergehakt. Geserveerd met een lekkere frisse rijstsalade van basmatirijst met citroen, lente-uitjes en knoflook.

28 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram basmati rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 600 gram Oosterse wokgroenten
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pers de citroen uit.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok olie toe en roerbak het rundergehakt met de knoflook 5 min. Voeg de groenten toe en wok 4 min. Voeg 8 el woksaus Sweet & sour toe en wok nog 1 min.

Meng ondertussen de koude basmatirijst met het citroensap, de lente-uitjes en 2 el Conimex Woksaus Sweet & Sour. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de salade en de Sweet & Sour wokgroenten met gehakt over 4 borden.

Serveertip

Geef bij de Sweet & Sour wokgroenten met gehakt en rijstsalade, Conimex Kroepoek Java en Sambal Brandal.

Variaties

Voor een vegetarische variant van de Sweet & Sour wokgroenten met gehakt kun je het rundergehakt vervangen door Quorngehakt. Het is lekker om aan de rijstsalade de geraspte schil van de citroen toe te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 656,0 kcal
Proteïnes 22,2 g
Suikers 21,9 g
Vezels 4,7 g
Vetten: 14,8 g
- Verzadigde vetten 4,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 4,1 g
Transvetten 0,3 g
Cholesterol 27,2 mg
Sodium 862,5 mg

* 1 portie = 100 g