Sweet & Sour wokgroenten met gehakt en rijstsalade

Sweet & Sour wokgroenten met gehakt en rijstsalade

Oosterse wokgroenten met Conimex Woksaus Sweet & sour en rundergehakt. Geserveerd met een lekkere frisse rijstsalade van basmatirijst met citroen, lente-uitjes en knoflook.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram basmati rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 600 gram Oosterse wokgroenten
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 656
    • Eiwitten 22.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 109.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 105.0g
    • Suikers 21.9g
    • Vezels 4.7g
    • Vetten 14.8g
    • Verzadigde vetten 4.5g
    • Onverzadigde vetten 9.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 27mg
    • Natrium 862mg
    • Zout 2.16g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 52%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.

  2. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pers de citroen uit.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok olie toe en roerbak het rundergehakt met de knoflook 5 min. Voeg de groenten toe en wok 4 min. Voeg 8 el woksaus Sweet & sour toe en wok nog 1 min.

  4. Meng ondertussen de koude basmatirijst met het citroensap, de lente-uitjes en 2 el Conimex Woksaus Sweet & Sour. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de salade en de Sweet & Sour wokgroenten met gehakt over 4 borden.