Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 gram basmati rijst
- 2 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes
- 1 citroen
- 2 eetlepels Conimex Wok Olie
- 600 gram Oosterse wokgroenten
- 250 gram mager rundergehakt
- 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de Basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
-
Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes. Pers de citroen uit.
-
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok olie toe en roerbak het rundergehakt met de knoflook 5 min. Voeg de groenten toe en wok 4 min. Voeg 8 el woksaus Sweet & sour toe en wok nog 1 min.
-
Meng ondertussen de koude basmatirijst met het citroensap, de lente-uitjes en 2 el Conimex Woksaus Sweet & Sour. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de salade en de Sweet & Sour wokgroenten met gehakt over 4 borden.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers