Sweet & Sour tjap tjoy met spitskool en pittige wok noedels

Lekker recept, tjap tjoy met pittig Chinees noedels. Met lekkere knapperige spitskool, rode ui, tomaten, eieren, taugé en geroosterde amandelen op smaak gebracht met Conimex Woksaus Sweet & Sour. Voeg voor meer pit Conimex Sambal Oelek naar smaak toe.

11 stemmen

20 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 3 kleine rode uien
  • 3 kleine tomaten
  • 400 gram spitskool
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 4 eieren
  • 100 gram tauge
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 50 gram geroosterde amandel

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel de uien. Snijd ze in partjes en de tomaatjes en spitskool in stukjes. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

Verhit ca. 1 el Conimex Wok Olie in de wok en roerbak hierin de ui 3 min. Voeg de spitskool toe en wok 5 min. Voeg na 3 minuten de stukjes tomaat toe. Klop de eieren los en roer ze door de groenten. Blijf roeren tot de eieren zijn gestold. Voeg de taugé en de Conimex Woksaus Sweet & Sour toe en warm goed door.

Zet ondertussen een diepe pan op een hoog vuur, verhit ca. 1 el Conimex Wok Olie in de pan en voeg de noedels en Conimex Sambal Oelek naar smaak (hoe meer, hoe heter) toe. Schep goed door elkaar en laat de noedels heet worden.

Schep de noedels en de tjap tjoy in grote kommen en strooi de amandelen over de tjap tjoy.

Serveertip

Zet lekker knapperige Conimex Smaakmakers Gebakken Uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Voor een niet vegetarische variant is het lekker om ham reepjes of garnalen toe te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 628 kcal
Proteïnes 21,138 g
Suikers 24,307 g
Vezels 6,697 g
Vetten: 27,068 g
- Verzadigde vetten 7,353 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,107 g
Transvetten 0,001 g
Cholesterol 214,6 mg
Sodium 1250,402 mg

* 1 portie = 100 g