Sweet & Sour noedels met garnalen, Chinese kool en tomaatjes

Lekker roerbak recept met garnalen, knapperige Chinese kool, cherrytomaatjes en koriander bereid in Conimex Woksaus Sweet and Sour saus. Geserveerd met frisse Conimex Atjar Tjampoer.

12 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 400 gram chinese kool
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram rauwe gepelde garnalen (vers of diepvries)
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
  • 3 eetlepels grof gehakt koriander

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex Wok Noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.

Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de garnalen 3 min. Voeg de Chinese kool toe en wok nog 3 min. Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 1 min. mee.

Voeg 8-10 el Conimex Woksaus Sweet and Sour toe en wok nog 1 min. Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door. Schep de koriander erdoor.

Serveertip

Zet lekker frisse Conimex Atjar tjampoer op tafel om zelf toe te voegen aan de sweet & sour noedels met garnalen, Chinese kool en tomaatjes.

Variaties

Schep met de koriander ook 3 el Conimex Seroendeng door de noedels. De garnalen kunnen worden vervangen door stukjes surimi of zalm.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 479,0 kcal
Proteïnes 18,4 g
Suikers 18,9 g
Vezels 3,7 g
Vetten: 15,0 g
- Verzadigde vetten 5,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 94,5 mg
Sodium 1.396,9 mg

* 1 portie = 100 g