Sweet & Sour noedels met garnalen, Chinese kool en tomaatjes

Sweet & Sour noedels met garnalen, Chinese kool en tomaatjes

Lekker roerbak recept met garnalen, knapperige Chinese kool, cherrytomaatjes en koriander bereid in Conimex Woksaus Sweet and Sour saus. Geserveerd met frisse Conimex Atjar Tjampoer.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 400 gram chinese kool
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram rauwe gepelde garnalen (vers of diepvries)
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour 175ml
  • 3 eetlepels grof gehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 479
    • Eiwitten 18.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 68.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 65.2g
    • Suikers 18.9g
    • Vezels 3.7g
    • Vetten 15.0g
    • Verzadigde vetten 5.0g
    • Onverzadigde vetten 9.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 94mg
    • Natrium 1397mg
    • Zout 3.49g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex Wok Noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de garnalen 3 min. Voeg de Chinese kool toe en wok nog 3 min. Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 1 min. mee.

  3. Voeg 8-10 el Conimex Woksaus Sweet and Sour toe en wok nog 1 min. Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door. Schep de koriander erdoor.