Sweet & Sour mie met krokante vis

Dit vis recept met krokante vis in de woksaus sweet & sour is een fijn gerecht met zoet zure saus. De maïskorrels en peultjes vullen dit lekkere gerecht aan en de Conimex gebakken uitjes maken het af.

2 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Maak de peultjes schoon. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en bak hierin ca. 4 minuten voorzichtig de blokjes vis goudbruin. Haal ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.

Roerbak in de wok de peultjes 3-4 minuten. Voeg de mie, de maiskorrels en de Conimex woksaus Sweet & Sour (ca. 4 eetlepels) toe. Goed omscheppen en goed doorwarmen.

Voorzichtig de visblokjes erdoor scheppen. Verdeel de mie over 2 diepe borden en bestrooi royaal met Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Deze sweet & sour mie met krokante vis is lekker met kroepoek van Conimex en voor wat pit gebruik je Sambal bij de vis of in de mie.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 615,0 kcal
Proteïnes 30,4 g
Suikers 21,0 g
Vezels 5,7 g
Vetten: 20,7 g
- Verzadigde vetten 4,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 35,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 764,3 mg

* 1 portie = 100 g