Sweet & Sour mie met krokante vis

Sweet & Sour mie met krokante vis

Dit vis recept met krokante vis in de woksaus sweet & sour is een fijn gerecht met zoet zure saus. De maïskorrels en peultjes vullen dit lekkere gerecht aan en de Conimex gebakken uitjes maken het af.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 250 g peultjes
  • 75 g maïskorrels
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 200 g stevige witte visfilet
  • 4 el Conimex Woksaus Sweet and Sour
  • 4 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 615
    • Eiwitten 30.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 80.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 75.0g
    • Suikers 21.0g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 20.7g
    • Verzadigde vetten 4.9g
    • Onverzadigde vetten 15.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 764mg
    • Zout 1.91g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 70%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Maak de peultjes schoon. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en bak hierin ca. 4 minuten voorzichtig de blokjes vis goudbruin. Haal ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.

  3. Roerbak in de wok de peultjes 3-4 minuten. Voeg de mie, de maiskorrels en de Conimex woksaus Sweet & Sour (ca. 4 eetlepels) toe. Goed omscheppen en goed doorwarmen.

  4. Voorzichtig de visblokjes erdoor scheppen. Verdeel de mie over 2 diepe borden en bestrooi royaal met Conimex gebakken uitjes.