Sweet & Sour kip met rode ui, bleekselderij en rijst

Heerlijk sweet & sour kip met in Conimex Wok Olie geroerbakte kip, rode ui, dunne plakjes bleekselderij en tomaat. De koriander zorgt voor een bijzonder lekkere smaak. Serveer met Conimex Gebakken Uitjes voor een knapperige bite.

29 stemmen

25 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Pel en hak ondertussen de knoflook en de ui fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de tomaten elk in 8 partjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en roerbak de kip 3 min. Voeg de bleekselderij en ui toe en wok 4 min. Voeg de knoflook en de tomaat toe en wok 1 min. Voeg de rijst en de Conimex Woksaus Sweet and Sour toe en wok nog 2 min.

Schep de helft van de koriander of peterselie door het gerecht, verdeel over 4 borden of kommen en strooi de rest van de kruiden erover.

Serveertip

Geef bij de Sweet & Sour kip met rode ui, bleekselderij en rijst knapperige Conimex Gebakken Uitjes en lekker frisse Atjar Tjampoer.

Variaties

Vervang de bleekselderij door groene asperges, snijd een klein stukje van de onderkant af. Snijd grote dikke asperges eerst in schuine plakjes en kleintjes elk in drieën.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 645,0 kcal
Proteïnes 25,4 g
Suikers 25,7 g
Vezels 4,4 g
Vetten: 12,6 g
- Verzadigde vetten 2,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,4 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 15,0 mg
Sodium 888,4 mg

* 1 portie = 100 g