Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 gram pandanrijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 400 gram bleekselderij
- 4 tomaten
- 2 eetlepels Conimex Wok Olie
- 300 gram kipreepjes
- 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet and Sour
- 3 eetlepels grof gehakt koriander of peterselie
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
-
Pel en hak ondertussen de knoflook en de ui fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de tomaten elk in 8 partjes.
-
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en roerbak de kip 3 min. Voeg de bleekselderij en ui toe en wok 4 min. Voeg de knoflook en de tomaat toe en wok 1 min. Voeg de rijst en de Conimex Woksaus Sweet and Sour toe en wok nog 2 min.
-
Schep de helft van de koriander of peterselie door het gerecht, verdeel over 4 borden of kommen en strooi de rest van de kruiden erover.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Het is heerlijk als bijgerecht bij de rijsttafel maar is ook lekker bij Bami en Nasi Goreng.
Koel en donker bewaren.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Koel en donker bewaren.
Na opening gekoeld bewaren.
Geraspte kokos wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Het wordt in heel Azie gebruikt in curry's, soepen en als garnering (seroendeng).
Recept kokos koekjes
Ingredienten:
- 1 zakje Conimex geraspte kokos
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze:
- Scheid de eidooiers van het eiwit.
- Roer 75 g suiker en een paar druppels water stevig door de eidooiers.
- Klop het eiwit en de rest van de suiker luchtig.
- Voeg de kokos en het eidooiermengsel toe, luchtig doorroeren.
- Maak hiervan kleine porties (met een lepel) op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.
- Bestrooi ze met poedersuiker en bak ze in 15 minuten goudbruin bij 180°C. Serveer de koekjes warm.
Zonder toegevoegde smaakversterkers.
Zonder kunstmatige kleurstoffen.
Zonder conserveermiddelen.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten. Strooi de uitjes pas vlak voor het opdienen over het gerecht.
Droog en bij kamertemperatuur bewaren.