Sweet & Sour kip met rode ui, bleekselderij en rijst

Sweet & Sour kip met rode ui, bleekselderij en rijst

Heerlijk sweet & sour kip met in Conimex Wok Olie geroerbakte kip, rode ui, dunne plakjes bleekselderij en tomaat. De koriander zorgt voor een bijzonder lekkere smaak. Serveer met Conimex Gebakken Uitjes voor een knapperige bite.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram pandanrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 400 gram bleekselderij
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram kipreepjes
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet and Sour
  • 3 eetlepels grof gehakt koriander of peterselie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 645
    • Eiwitten 25.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 110.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 105.8g
    • Suikers 25.7g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 12.6g
    • Verzadigde vetten 2.8g
    • Onverzadigde vetten 8.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 15mg
    • Natrium 888mg
    • Zout 2.22g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 73%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

  2. Pel en hak ondertussen de knoflook en de ui fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de tomaten elk in 8 partjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en roerbak de kip 3 min. Voeg de bleekselderij en ui toe en wok 4 min. Voeg de knoflook en de tomaat toe en wok 1 min. Voeg de rijst en de Conimex Woksaus Sweet and Sour toe en wok nog 2 min.

  4. Schep de helft van de koriander of peterselie door het gerecht, verdeel over 4 borden of kommen en strooi de rest van de kruiden erover.