Sweet & Sour kip met peultjes en rode ui

Sweet & Sour kip met peultjes en rode ui

Sweet & sour kip met rode paprika, uien en peultjes wokken in wokolie met daarbij een verrukkelijke Sweet en Sour woksaus van Conimex en noedels. Ook voor kinderen is dit een superlekker gerecht, vooral als je naast de gebakken groenten, ook plakjes komkommer en kroepoek serveert.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 350 gram kipfilet zonder vel en botten
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 200 gram peultjes
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet and Sour
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 505
    • Eiwitten 29.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 71.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 67.9g
    • Suikers 23.3g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 12.3g
    • Verzadigde vetten 4.8g
    • Onverzadigde vetten 7.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 61mg
    • Natrium 1015mg
    • Zout 2.53g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 95%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd de kip in stukjes. Pel de ui en snijd in grove stukken, snijd de paprika in reepjes. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een eetlepel wokolie toe en wok de kipfilet 3 minuten. Voeg vervolgens de rode ui, paprika en de peultjes toe en wok het geheel nog 4 minuten. Voeg 8-10 eetlepels woksaus sweet & sour toe en wok nog 1 minuut.

  3. Schep de woknoedels erdoor en warm alles goed door.