Sweet en Sour tofu met ananas en peper

Dit recept tofu in een sweet en sour woksaus is een heerlijk zoet-zuur gerecht. De roerbak groenten maken het tot een lekkere gevulde maaltijd en de rode peper zorgt voor wat pit!

0 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de Conimex mihoen met 1 eetlepel Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze kort met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Laat de tofu uitlekken en dep het stuk droog met keukenpapier. Snijd de tofu in kleine blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in smalle reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de tofublokjes en de peperreepjes ongeveer 3 minuten. Roerbak dan de groenten een paar minuten mee.

Voeg de mihoen, de ananasstukjes met het sap en naar smaak Conimex woksaus sweet and sour toe (ca. 5 eetlepels) en warm alles goed door.

Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat fijngehakte peterselie.

Serveertip

Zet bij deze sweet en sour tofu met ananas en peper schaaltjes Conimex Kroepoek Cassave en Atjar op tafel.

Variaties

Vervang Conimex Woksaus Sweet en Sour door Woksaus Chili Gember. Voeg met de peperreepjes een 0.5 el versgeraspte gember toe en bestrooi de mihoen met wat Seroendeng.