Sweet Chili rijst met paprika, basilicum en cashewnoten

Vegetarisch gerecht met in Conimex Wok Olie gebakken paprika, courgette en cashewnoten. Dit alles in een heerlijke Conimex Woksaus Sweet Chili. Bestrooi met verse basilicum.

25 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgettes en paprika’s in stukjes.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de paprika 2 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en wok 4 min. Schep de cashewnoten erdoor en wok 1 min. Voeg de rijst en 8-10 el Conimex Woksaus Sweet Chili toe en wok nog 2 min.

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes boven de wok en schep ze door de sweet chili rijst. Verdeel over 4 borden of kommen.

Serveertip

Geef voor een heerlijk vegetarisch knappertje Conimex Kroepoek Cassave bij de sweet chili rijst met paprika, basilicum en cashewnoten.

Variaties

Vervang de cashewnoten door ongezouten amandelen of pinda’s.