Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 gram basmatirijst
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 2 paprika's (1 geel, 1 rood)
- 2 eetlepels Conimex Wok Olie
- 75 gram ongezouten cashewnoten
- 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet Chili
- 16 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
-
Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgettes en paprika’s in stukjes.
-
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de paprika 2 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en wok 4 min. Schep de cashewnoten erdoor en wok 1 min. Voeg de rijst en 8-10 el Conimex Woksaus Sweet Chili toe en wok nog 2 min.
-
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes boven de wok en schep ze door de sweet chili rijst. Verdeel over 4 borden of kommen.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers