Sweet Chili rijst met paprika, basilicum en cashewnoten

Sweet Chili rijst met paprika, basilicum en cashewnoten

Vegetarisch gerecht met in Conimex Wok Olie gebakken paprika, courgette en cashewnoten. Dit alles in een heerlijke Conimex Woksaus Sweet Chili. Bestrooi met verse basilicum.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 paprika's (1 geel, 1 rood)
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 16 blaadjes basilicum
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 736
    • Eiwitten 19.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 126.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 116.3g
    • Suikers 34.5g
    • Vezels 10.4g
    • Vetten 17.6g
    • Verzadigde vetten 3.1g
    • Onverzadigde vetten 13.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 828mg
    • Zout 2.07g
    • Calcium 47%
    • Ijzer 85%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 168%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

  2. Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgettes en paprika’s in stukjes.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de paprika 2 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en wok 4 min. Schep de cashewnoten erdoor en wok 1 min. Voeg de rijst en 8-10 el Conimex Woksaus Sweet Chili toe en wok nog 2 min.

  4. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes boven de wok en schep ze door de sweet chili rijst. Verdeel over 4 borden of kommen.